onsdag, december 23, 2009

Morgonstund (gullighetsvarning)



Imorse var jag och 3-åringen uppe först. Vi åt frukost tillsammans medan de andra sov, jag skulle till jobbet och hon var bara uppe ändå. Utanför fönstret låg det tjocka, vita duntäcket och vilade på träden och gatorna, gryningen började sakta men säkert äta upp gatlyktans sken. Jag satt och tittade på min dotter, som jag kan göra långa stunder, och som alltid stannar tiden när hon sitter där och slevar i sig sin filmjölk och pratar oavbrutet på ett språk som jag inte alltid förstår. Efter ett tag tystnade hon och tittade på mig med sina fantastiska nötbruna ögon och sa "Du tycker om mig". "Ja" sa jag, "Det gör jag verkligen". Hon fällde ner blicken i tallriken, pillade med dockan ett tag, och sa sen "Jag tycker om mamma".


God Jul på er!

tisdag, december 08, 2009

En nästan svensk Tiger tappar brallorna

Är det inte egentligen lite roligt.. eller ja.. roligt kanske inte är rätt ord men.. fascinerande eller kittlande, att världens präktigaste snubbe har ertappats med brallorna nere. Ja, tiger Woods alltså, killen som gett kategorin "sedan barnsben extremt hårt drillade idrottskillar" ett ansikte. Det här kanske gör att en och annan tokig idrottspappa sätter gatoraden i halsen, jag menar om det kan gå så här för Tiger då kan ju vem som helst balla ur. Vi trodde ju på dig! Inte jag då, jag menar idrottspapporna. De tokiga.

Elins mamma Barbro Holmberg är landshövding i Gävleborgs län och bor alltså i vår stads lilla pittoreska slott. Hon har flera gånger, ivrigt (för att inte säga paniskt) påhejad av stadens golfentreprenörer, försökt få över Tiger "nu slank jag iväg med ballen igen" Woods till vår stad för några rundor golf. Många av stadens män och kvinnor har sedan ett par år tillbaka suttit som brandmän fullt beredda att rycka ut i den händelse att Tigern skulle dyka upp. Kameror har varit laddade, klubbor och skor har varit polerade, om han liksom skulle råka dyka upp så får inget lämnas åt slumpen.

Jag bara antar att dessa män och kvinnor kan slappna av nu, det lär knappast bli något besök av tigerballen inom överskådlig framtid. Och skulle han mot förmodan dyka upp lär han väl bli stenad på det nyrenoverade Stortorget, ty vi ser icke med blida ögon på snedtrampande kändisar i min stad.

Däremot kanske alla klippoteksägare med uppknäppt skjorta och feta halslänkar får chansen att bjuda Elin på en knölpåk i baren på Heartbreak Hotel. För ni vet ju vad tjejer brukar göra när det går åt pipan va? Jojo, de flyttar hem till mamma.

onsdag, december 02, 2009

Reklam

Utifall ni har glömt bort det vill jag bara påminna om att jag fortfarande skriver på Barstol på onsdagar. Idag är det onsdag. Tänk att jag fick lilla lördag ändå, att jag liksom för evigt kommer att förknippas med den bästa vardagen av dem alla. Det är stort, det får ni ändå medge.