tisdag, november 24, 2009

Ode till Public Service

Tacksamheten över att äntligen vara frisk är stark men kort. Det är liksom en halv dags "Prisa Gud!" och sen är det tillbaka i ekorrhjulet. Varför lär man sig inte att vara tacksam hela tiden? Varför landar man alltid i samma grundläge?

Tacksamhet är också en tanke jag skänker Public Service då och då. Nu i helgen till exempel fick jag ytterligare bevis på SVT:s förträfflighet. Jag låg och vilade på ett hotellrum och satte på teven, hamnade på SVT24 och rakt in i Folkpartiets landsmöte. Detta evenemang täcks av SVT med en rejäl och fullgod produktion, vilket man också gör med övriga partiers årsmöten, vad de nu kallas. För en person som hyser något slags intresse för politik ger dessa produktioner en svåröverträffad inblick i en del av vår politiska process. Jag tycker det är oerhört intressant.

Jag lyckades till exempel snappa upp en hel del intressanta synpunkter från enskilda talare som vittnar om en skön och välbehövlig friktion inom partiet. Mest diskussioner, föga förvånande, blev det runt förslaget på medborgarkurs. En annan diskussion jag följde var den om förslaget om gårdsförsäljning av vin, ett förslag som vid första anblick kan tyckas harmlöst och right up the liberals alley men som efter framställningar från bl a Gabriel Romanus faktiskt framstår som ett reellt hot mot hela vår restriktiva alkoholpolitik som fått undantagstillstånd från EU.

SVT24 sänder ju också riksdagsdebatter, tyvärr på dagtid (live) så det är förstås sällan en förvärvsabetande pojk som jag kan ta del av dessa. Men ändå, detta samhällsansvar som Public Service faktiskt har tycker jag SVT förvaltar med bravur. Därför en Big Up till SVT idag.

Inga kommentarer: