torsdag, april 30, 2009

Endast en liten dagoperation

Jag har gått och funderat på en sak ganska länge nu. Vägt för och emot, försökt ta ställning, vaknat mitt i natten och varit tvärsäker för att på morgonen vara lika ambivalent som vanligt. En kompis har gjort det, "snipp-snipp" kallar vi det. Fem barn är fler än fyra elefanter, fem barn är troligen bortom snipp-snipp-gränsen för många män. Men sen läste jag att Stellan Skarsgård har blivit pappa för sjunde gången. Stellan din jävel.. nu blev det ju nytt ljus igen. Jag tror jag väntar med det här beslutet, väntar tills helvetet fryser kanske.

3 kommentarer:

Ior sa...

Det är ett jävligt stort beslut, förstår att du tänker igenom det noga.

Herr F sa...

Först och främst: Ett STORT Grattis!
Sedan måste jag ju naturligtvis kommentera det faktum att du överväger att göra samma ingrepp som jag gjorde för ett antal år sedan (dvs vasektomi som det heller på läkarlingo). Jag tror att jag sagt det förut till dig, men säger det igen; är man klar över att man är färdig med barnavlandet så är detta klockrent. När är man klar då? Ja det svaret vet man bara själv. Det finns vissa s.k män som anser att ingreppet är omanligt, om det har med faktumet att man inte kan föröka sig eller om det bara är machononsens vet jag inte. Personligen kan jag inte se det omanliga i att (när tiden är rätt)låta sin älskade livskamrat slippa stoppa i sig en massa piller som inte verkar vara helt ofarliga. Men som sagt, gör det inte innan du vet säkert. Och du vet när du vet säkert. Dessutom kan jag tillägga att det inte ens räknas som en dagoperation. En timme på läkarhuset, sedan bussen hem och jobbet dagen efter (om än något bredbent...)

Matte sa...

Ior: Det kan man lugnt säga, och jag tänker låta beslutet mogna ordentligt.

Herr F: TACK!
Jag har hyllat ditt beslut förut, jag tycker det är en kärleksfull handling. Där vi befinner oss nu, jag oss S, råder däremot inte helt koncensus gällande fortsatt avlande. Som sagt, förutsättningen är ju att man är överens. Visst, det är min kropp men beslutet påverkar vår gemensamma framtid. Jag har inga macho hangups, den dagen vi är överens så åker skalpellen fram. Tack för input!