fredag, december 28, 2007

DEEP PURPLE - LAZY - LIVE 1972

Ja hörni ungdomar, en rocklåt KAN vara 10.34 lång och en trummis SKA alltid köra med bar överkropp. Om vi bara låtsas för ett ögonblick att året som just nu håller på att ta slut heter 1972 istället för 2007 så är dessa fakta helt i sin ordning.

2 kommentarer:

David sa...

Alltså, jag gillar ju Purple, men när det kommer till såna här orgier tycker jag dom hade en tendens att bli aningen tråkiga, då föredrar jag de tjugominuterslåtar som ett annat band från samma tid brukade leverera, ett band som gick mer på blytung, riffande jävla urkraft. Gissa vilka?

Matte sa...

David: ja vem vid sina sinnens fulla bruk kan egentligen gilla Jon Lords långa och förvirrade orgelsolon, eller Ritchie Blackmore's introverta och alldeles för långa krumbukter på gitarren. Men jag ser klipp likt detta som ett roligt tidsdokument från en tid då saker och ting inte var så allvarliga eller paketerade, om du förstår. Och svaret på din fråga bara måste vara Led Zeppelin, annars ska bränna sex liveplattor med Purple åt dig och tvinga dig att lyssna på dom non stop i 24 timmar.