onsdag, september 30, 2009

En onödig påminnelse

Jag antar att jag egentligen inte behöver påminna er om att det är onsdag och att jag skriver på Barstol idag. Jag får ibland höra att jag är övertydlig, vilket kan tolkas som att jag underskattar mina medmänniskors fattningsförmåga. Men så är alltså inte fallet. Jag är övertydlig eftersom jag alltid känner mig osäker på min förmåga att nå fram till människor.

Jag antar att detta gör mig allt annat än mystisk. Så är det, såna insikter kan man nå vid snart 40 år fyllda. Jag är inte mystisk, har aldrig varit, kommer aldrig att bli.

Rätt ofta känns det också som att många människor tror att jag är kaxigare och mer självsäker än jag är, fast det kanske är en allmänmänsklig missuppfattning. Känner du också så? Vi är nog aldrig riktigt så som andra tror att vi är. Inte ens den som står mig absolut närmast känner till alla skrymslen och vrår.

Hursomhelst (Chuck Klosterman, eller rättare sagt Chuck Klostermans översättare, skriver ihop hursomhelst i sina böcker så nu gör jag det också), du kan väl gå till Barstol och slänga ett öga är du snäll.

1 kommentar:

Kaptenen sa...

Folk och fä har alltid tagit illa upp av dittan och dattan. Skriv som du själv känner för. Det är bättre att vara övertydlig än otydlig.