torsdag, juni 04, 2009

Våga vägra twittra

Alltså twittra, vad fan är meningen? Är det meningen att jag ska vara intresserad av informationen "Har hällt upp ett glas rött och bänkat mig framför CSI Miami"? Jag är ledsen, twitter gör bara mitt människoförakt starkare.

Jag är inte den som sitter och snackar blaj med kompisar i telefonen, jag har telefonfobi. Alltså borde jag egentligen passa perfekt för twitter, uppdatera min status med jämna mellanrum och låta kompisarna veta vad som händer i mitt liv. Men för i h-e.. det är ju så jävla ointressant så klockorna stannar! Det faller liksom på själva grundidén, vem i h-e kan vara intresserad av om jag sitter och skiter eller har tagit en löprunda eller steker bacon eller, den här är fin, "myser i soffan"? Allvarligt alltså, vill ni veta sånt om mig?

Är det här en generationsfråga? Är jag för gammal? Nå, så svara mig då! Jag fattar kändisgrejen, det gör jag. Britneys hängivna fans vill veta allt, ibland vill kanske till och med jag veta vad hon gör. Men att Malin 37 i Bromma har hängt tvätt och öppnat en påse Gott & Blandat är information som gör mitt liv så mycket fattigare.

7 kommentarer:

David Ärlemalm sa...

Du har så klart helt rätt, twitter suger. Jag testade en vecka eller två i vintras, men jag stod fan inte ut med skiten. Totalt ointressant.

Matte sa...

David: Nu blev jag lite förvånad, hade väntat mig en fajt med dig om det här.

Anonym sa...

Nej, jag hatar twitter. Det var spännande och kul i ungefär två veckor - precis som Lost.

David

kick ass sa...

twittrar inte heller. än.

funderar på om det inte kan vara ett strategiskt bra sätt att ta sig in i crowder/sociala sammanhang/nätverk som är bra för att få jobbmöjligheter..

kan det inte vara det?

Lotta sa...

Skillnaden från det och att läsa att din 1.5 årige son har bajsat och säger oj, oj oj? :-)
Jag vet faktiskt inte. Twittrar inte och väljer de väldigt få bloggar jag läser. Men är det inte så att man själv väljer vilka twittermeddelanden man får och läser?

Matte sa...

Kick ass: Precis som alla produkter och tjänster kan Twitter vara otroligt bra och värdefullt för en person och helt värdelöst för en annan (t ex jag). Det hänger väl egentligen på vilka behov man har och hur väl produktens funktionalitet matchar dessa behov. det kan tom vara behov som ännu inte vet att jag har.. det är väl så den moderna ekonomin fungerar, om jag förstått saken rätt. Så jo, jag tror du har rätt. För vissa personer är twitter säkert kanon.

Lotta: Man väljer väl, precis som i alla communities, vilka man vill vara vän med. Dessa vänners twitter får man ta del av. Men en del vänner är jävligt tråkiga.. får man säga så?

Lotta sa...

Klart att man får säga, men måste man vara på deras vänlista just på twitter då? Eller jag tycker att man kan göra som du (och jag) och skita i twitter, men innehållet, eller vems innehåll man får upp är ju ett annat tänkbart val.