torsdag, november 06, 2008

Hemmamatch

Bilden ljuger. Visst händer det att lille O bränner av på soffan som en försupen truckdriver, men för det mesta är aktivitetsnivån betydligt högre. Jag är hemma igen, hemma med barnen (plural denna gång). Fjärde dagen har inletts och kaoset börjar möjligen ändra karaktär, jag kan åtminstone skönja viss struktur i slutet av tunneln. Det är ju så jag vill ha det, struktur, men när de här bångstyriga glinen visar prov på motsatsen (barn är inte strukturerade, vilken överraskning för en fyrabarnsfar) försvinner jag ibland in i en dimma som farligt mycket liknar bitterhet. Jag är nog inte bitter, bara förvirrad och en aning stressad.

Det är ansvaret som tynger. Aldrig en fikarast för sig själv, ständigt minst en telning som svävar i livsfara.. om man vill vara lite melodramatisk så kan man faktiskt uttrycka det så. De här två ligisterna sover aldrig samtidigt på dagtid. Jag lovar, det har aldrig hänt. Dagarna rullar på i ett förvånansvärt högt tempo, kroppen ömmar efter alla lyft i konstiga ställningar och när kvällen kommer och det kanske vore läge för lite vuxenmys ekar huvudet tomt som en övergiven gympasal i Hedesunda. Sen kommer nattskiftet, jo hej. Jag menar inte att klaga, jag sitter här av egen fri vilja, men helvete vad det här kan vara slitsamt ibland.

Sen kommer känslorna. Idag började jag gråta när jag tittade på fotografier i datorn. Min familj, min underbara familj, tänker jag och suger tag i lilla I som står bredvid mig och ser aningen förvirrad ut. "KRAMA PAPPA NU, SESÅ!" Ja herregud om folk kunde se hur man bär sig åt.

Jag måste gå nu. Någon behöver ny blöja.
Sköt om er.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt liv utan barn framstår allt mer som ett idealiskt tillstånd. Än så länge.

Matte sa...

Mattias: Missförstå mig inte, jag längtar inte tillbaka till singeldagarna på något sätt, men med den här kärleken kommer mycket arbete och ansvar. Ibland vacklar jag, och jag är så pass ärlig att jag erkänner det (vilket inte alla föräldrar gör).

MissMythos sa...

Det här inlägget fick mig att tänka på dagispersonal... vilka övermänniskor! men dom får nog i alla fall sova på nätterna... Men du klarar detta, det är omställningen som är värst.
Sen blir ont gott när värre kommer som min mormor brukade säga (fast på finska)och hon hade en sisådär 7 ungar.

:-D
kämpa på!

Matte sa...

Mythos: Tack för stödet! Det blir bättre, har redan blivit bättre, och vissa dagar är ju alltid skit var man än befinner sig så varför klaga? Riktigt bra blir det ju aldrig, men det duger gott för det mesta.