torsdag, juni 07, 2012

Fejjan


Folk lägger ut sina liv på Facebook och slutar höra av sig. Jag är helt utanför allt som händer, det är sjukt. Häromdagen fick jag reda på att en av mina äldsta vänner har separerat från sin sambo och träffat en ny, det hade jag säkert känt till för längesedan om jag haft ett konto på Facebook.

För varje dag som går känner jag mig mer och mer pressad att ”gå med i rörelsen” om jag överhuvudtaget vill ha något socialt liv kvar utanför det min familj erbjuder. Men jag vill inte, så vad ska jag göra då?

Mina polare blir allt mer irriterade på mig eftersom jag alltid kräver special treatment när vi ska göra något i grupp eller om någon bjuder in till en spelning eller dylikt. Det är ju så lätt att bara lägga ut det på fejjan så får alla informationen, utom jag då förstås som ska vara så jävla speciell. Till slut tröttnar mina polare, eller glömmer bort mig, och jag sitter oinbjuden. För jävla trist är vad det är.

Men ska vi verkligen ha det så här? Ska vi alltid kommunicera via en sajt och sluta höra av oss till varandra? Jag hör ju inte heller av mig iofs så det klirrar av krossat glas. Men jag har alltid varit dålig på att höra av mig, vilket i praktiken betyder att jag varit beroende av att andra håller kontakten. Alltså är det jag som måste skärpa mig, och starta en motrörelse. Jag måste börja höra av mig old school, ringa och messa, kanske t o m våldgästa utan att ringa innan (det är ju nästan dödsstraff på det nu för tiden). Så får det bli.

Fast om man inte har checkat in på ett ställe, är man egentligen där då? Tänk.. en existensiell fråga som aldrig hade funnits utan Facebook. 

6 kommentarer:

David Ärlemalm sa...

Eller så skaffar du facebook och använder det bara till precis det du vill, som med resten av nätet. Lägg inte upp bilder och statusgrejer och annat skit om du inte vill, använd det bara som ett sätt att kommunicera. Som så mycket annat blir det vad man gör det till.

Matte sa...

@David,
Det är förstås den uppenbara lösningen för alla som inte är trärövar.

B-son sa...

gört!

Matte sa...

@B-son,
Var redo, jag kan dyka upp precis när som helst.

Ior sa...

Själv håller jag på att avveckla mitt medlemskap till ett absolut minimum. Tyvärr matade jag sidan med information och privatliv innan jag kom på bättre tankar, och den infon lär för all evighet segla runt i Facebooks katalog över mänskligheten.

Så gör som David säger - lämna inte ut ett skit över det du absolut behöver.

Anonym sa...

Hej!
Vi skulle gärna vilja publicera inlägget som en insändare i Arbetarbladet. Du kan väl höra av dig om intresse finns. Mejla en text till Torget@arbetarbladet.se MVH 026 15 93 55