måndag, februari 04, 2008

Olle


Han är här nu. Mitt fjärde barn, min son Olle. Klockan 02.55 den 29/1 sparkade han in dörren till mitt liv och annonserade sin ankomst med ett gallskrik. På den vägen har han också fortsatt. Han håller låda hela nätterna och skiter tio gånger om dagen, han är inget för veklingar.

Det går inte att förklara hur man känner inför dessa mirakel, så jag låter bli. Inga poetiska liknelser för mig tack, bara den tysta och självklara respekten inför livets styrka får ta plats här.

PS

Min blivande fru är en övermänniska eller en utomjording, jag är inte riktigt klar med analysen än. Strav efter förlossningen kom nämligen en äldre barnmorska in i rummet, en sån där som har sett allt, och sa "Men hon är ju inte ens svettig ju". Då svarade jag att det nog beror på att hon kommer från en annan planet, och att kvinnorna på den planeten brukar föda barn på lunchrasterna. Man blir nästan lite rädd när man ser hur mycket kraft som finns i den där späda kroppen. Hon är den tuffaste jävel jag någonsin har träffat, don't mess with her, jag säger bara det.







25 kommentarer:

Anonym sa...

STORT grattis!

David sa...

Fyra ungar och du är inte ens fyrtio, det är såna som du som ger såna som mig prestationsångest. GRATTIS! (igen)

Anonym sa...

GRATTIS! Så det blir en som ger er händerna fulla, dom brukar ju vara lite olika liksom. Hoppas ni får sova ibland. Sömnbrist kan som bekant ge även de tuffaste djävlarna sviktande förstånd.

Nu får du nästan lägga till det på visitkortet "fyrbarnsfar" - åt andra sidan låter det faktiskt helt absurt. *S*

Anonym sa...

Grattis!

Matte sa...

Ior: STORT tack!

David: Äh.. prestationen står S för, mitt enda bidrag är att jag är tillräckligt naiv och livsbejakande för att tycka att fyra barn är något man kan leva med. Tack!

Ullis: Jo tack, vi blev lite bortskämda med lilla I men nu är vi tillbaka i verkligheten, hehe. Vi fick sova inatt, faktiskt. En skön känsla. Tack!

Anonym: Tack!

Anonym sa...

Grattis Matte! Där gick du förbi mig.
Trodde länge att jag skulle "vinna" matchen i vårt gäng. Men rycket du gjorde är beundransvärt. Och till mig går det ju inte att säga att det inte är för sent. För det är det ju...

Grattis igen! Vi syns!

/N

Matte sa...

Forsgren (din gamla get): Tack! Jag har nog gått om många tack vare detta ryck, fyra barn är nära mormonnivå.

Anonym sa...

grattis som fan! för övrigt så är det härligt att läsa om hur du hyllar stina, det är inte alla som ens uppmärksammar att det skulle vara något speciellt med att föda barn. hursom, väldigt stilig kille ni fått!

ps. jag har snart 6 syskon, jag vet allt om det där med mormonnivå. ;-)

Matte sa...

Vargakvinnan: Tackar som fan! Klart jag hyllar Stina, hon är ju bäst! Snart sex syskon? Håller dina föräldrar fortfarande på att producera barn alltså?

Fröken Smilla sa...

Stort, varmt glittrigt grattis och trinda välgångsönskningar till er, era frögurkor. När kommer nästa lilla juvel? Om ett år? ;-)

Matte sa...

Fröken Smilla: Tackar! Ja frågar du S så är nog ett år rätt lagom, själv har jag funderingar på att lugna ner takten en aning.

Anonym sa...

Stort jävla grattis!

Matte sa...

Lotta: Tack!

MissMythos sa...

Han ser i alla fall snäll ut
;-)
Grattis!

/T

Matte sa...

Mythos: Tack! Han är nog snäll, alla dom andra är ju det.

Anonym sa...

Brås på sin far.

Matte sa...

Ia: Menar du att han brås på mig eftersom han skiter tio gånger om dagen? Och i såna fall, hur visste du det?

Anonym sa...

mmm, min pappa har börjat om. :-)

Anonym sa...

"Det går inte att förklara hur man känner inför dessa mirakel, så jag låter bli. Inga poetiska liknelser för mig tack, bara den tysta och självklara respekten inför livets styrka får ta plats här"

Det var den vackraste beskrivningen av ett nytt liv som jag har läst någon gång.

Stor grattis till er. (och ordet "grattis" känns alldeles för banalt ...)

Matte sa...

Vargakvinnan: Jag är ju också en sån där börja om-pappa, fast mina äldsta är inte fullt lika gamla som du.

Christina: Tack! Det är inte banalt att säga grattis, det är bara fint och omtänksamt.

Vilse sa...

Tack för att du delar med dig av din pappalycka och för att hela din blogg genomsyras av kärlek till dina barn och respekt för din sambo (kärlek också såklart! =) )

Grattis till utökningen!!

Matte sa...

Levande: Tack!

IT-horan från Skåne sa...

En jävla massa skånska gratulationer till Er!

Matte sa...

IT-horan: Tackar!

Anonym sa...

och jag kommer att bli en sån börja-om-mamma eftersom det är snart 7 år sen mitt första och mina andra kommer att dröja minst fem år till.

jag hoppas ni har det gott!