tisdag, mars 17, 2009

Om inte det här är viktigt så vet jag inte vad som är det

Nu är det så här. Jag promenerar i princip varje dag, minst en timme. Eftersom jag är föräldraledig så knuffar en syskonvagn med två små fetknoppar framför mig, ekipaget torde väga runt 35-40 kg. Vagnen är osedvanligt svårstyrd, den drar kraftigt åt höger och saknar såna där självsvängande framhjul som moderna vagnar har. 90 procent av promenadsträckorna tillryggaläggs på gång- och cykelbanor, det brukar bli enklast så. På dessa, för gångtrafikanter och cyklister avsedda, banor, möter jag ganska ofta andra gångtrafikanter.

Där har ni omständigheterna, nu till problemet. Varannan gångtrafikant jag möter går på vänster sida och varannan går på höger. Det är alltid samma sak, har jag mött en vänstergångare så nog fan kommer det en högergångare runt hörnet. Detta tvingar mig att kryssa fram som en drucken missil, jag får gira som en galning med min extremt svårstyrda vagn vilket har lett till "viss" irritation. Så jag frågar er nu människor, HUR I H-E SKA NI HA DET?!

Det är inte nog med att jag får bängla omkring med vagnjäveln hela tiden, vilket är illa nog. Hela arrangemanget lämnar faktiskt också en otroligt fadd eftersmak i munnen, jag tänker "Hur fan ska vi kunna komma överens om världsfred och att utrota hungersnöd och rädda miljön och allt det där när vi inte ens kan komma överens om vilken jävla sida av gång- och cykelbanan vi ska gå på?". Det hela är oerhört deprimerande.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte bara fixa en mer lättstyrd vagn? Låter enklare än att uppfostra främmande människor.

Matte sa...

Ior: Kan du inte bara fixa.. inser du vad en syskonvagn kostar i dagens läge? Hur ska vi ha råd att åka utomlands tre gånger om året om vi ska köpa ny vagn? Nej, jag kör över dom istället.

Anonym sa...

Köra över. Där har du det. Folk är trötta på alla med barnvagn som kör som galningar. OCh syskonvagn, snälla. Låt den äldsta gå istället. Skaffa en ståbräda så kan barnet ställa sig om det blir trött. Syskonvagnar är bara till för föräldrarna och inte för barnen.

Matte sa...

Anonym: Oj, du vet visst allt du.

Anonym sa...

Har funderat över samma återkommande jobbiga scenario. Men nu har jag precis fått två slemmiga sjuka barn lugna och sitter dessutom och ammar, så jag kan inte slösa denna plötsliga lugna stund på något längre utlägg, men jag skrev något om detta i ett blogginlägg.
http://manzuri.wordpress.com/2008/11/24/barnvagnsrally/

Giftpilar is the shit! Hoppas det är en tillfredställande lösning på ett mycket irriterande vardagsproblem, även för dig. ;-)

Matte sa...

Manzuri: Gillar idén med giftpilar starkt. Man vill ju inte traumatisera barnen i onödan.

Hoppas barnen kryar på sig snabbt!

Anonym sa...

Måla en skylt som berättar om vänstertrafik. Gåendes på på väg går på vänster sida *herre Gudrun*.

Blir därefter genast fundersam på vilka lagar som råder på gång- och cykelvägar.

Nåväl, möter du mig i Utvalnäs lovar jag att jag håller mig till vänster. Här finns inga gång- och cykelbanor...

Matte sa...

Mo: Det är just den där förvirringen runt vad som gäller på gång- och cykelvägar som är grejen. Det finns olika skyltar, ibland är det gående till vänster och cyklister till höger och ibland är det all trafik till höger.. som jag har tolkat det.

PS.
Det är så här det blir när jag är hemma med barnen några månader. min värld blir väldigt liten.

En fransk porsche sa...

Har faktiskt haft samma fundering, varför går man inte till vänster precis som när man går på en landsväg? Höll på att bli övercyklad en gång för att en cyklistjävel tyckte att jag gick på fel sida.

Vi kanske ska bilda en grupp på facebook, som man gör nuförtiden om man vill vara engagerad?