fredag, mars 27, 2009

Småbarnsliv

Jag sitter och skiter i allsköns ro när dörren plötsligt slits upp. Utanför står 2-åringen och 1-åringen, de pekar på mig och skrattar.

"PAPPA KISSAR! PAPPA KISSAR!" ropar 2-åringen.
"Nej din lilla vandal" mumlar jag, "jag bajsar faktiskt".
"PAPPA BASSAR! PAPPA BASSAR!"
"JA! PAPPA BAJSAR! VAD FAN ÄR DET MED DET DÅ?!"
"PAPPA BASSAR!"
"mmm... kan du stänga dörren tror du?"

Men hon stänger inte dörren, istället går hon fram till mig och försöker tränga ner sitt huvud i toalettstolen så att hon kan se vad som ligger där. Det är en sak att bli ertappad när man sitter och skiter, men att torka sig inför publik.. där går gränsen. Jag skulle med andra ord aldrig kunna bli orienterare, jag klarar inte ens av att göra det inför mina egna barn.

3 kommentarer:

Smilla sa...

Hahahaaa, helt underbart.

Från det ena till det andra - vart äter man en juste middag i Gävle nu förtiden? Japp, jag behöver lite tips.

Matte sa...

Smilla: Inte så underbart just då men de små galningarna bjuder på bra historier.

Ehh.. frågar du en sliten 4-barnsfar vart man äter en juste middag i Gävle? Ok.. det finns ett ställe alldeles bredvid tågstationen som heter Bistro Nord som erbjuder bra mat i klassisk miljö. Litet ställe med klart hög retrofaktor. Annars finns det ett bra italienskt ställe vid södermalmstorg som heter Trattoria Cinque, om man gillar klassisk italiensk mat.

Smilla sa...

Ypperligt, ypperligt. Tack! Det enda jag känner till är egentligen det där bikerhaket vid stationen. Eller vad det nu är för ställe. Också retro vill jag minnas, fast på helt fel sätt.