tisdag, mars 31, 2009

Rammstein - Du Hast

Om man lyckas bortse från att Du Hast är totalt sönderspelad så är det och kommer alltid att vara en riktigt bra låt. Dessutom med en fruktansvärt snygg video. De kunde, de där tyskarna.

fredag, mars 27, 2009

Småbarnsliv

Jag sitter och skiter i allsköns ro när dörren plötsligt slits upp. Utanför står 2-åringen och 1-åringen, de pekar på mig och skrattar.

"PAPPA KISSAR! PAPPA KISSAR!" ropar 2-åringen.
"Nej din lilla vandal" mumlar jag, "jag bajsar faktiskt".
"PAPPA BASSAR! PAPPA BASSAR!"
"JA! PAPPA BAJSAR! VAD FAN ÄR DET MED DET DÅ?!"
"PAPPA BASSAR!"
"mmm... kan du stänga dörren tror du?"

Men hon stänger inte dörren, istället går hon fram till mig och försöker tränga ner sitt huvud i toalettstolen så att hon kan se vad som ligger där. Det är en sak att bli ertappad när man sitter och skiter, men att torka sig inför publik.. där går gränsen. Jag skulle med andra ord aldrig kunna bli orienterare, jag klarar inte ens av att göra det inför mina egna barn.

onsdag, mars 25, 2009

I dåliga tider blir alla socialister




"Bonuslöner har blivit den giriga ondskans nya ansikte. Alla med rörlig prestationslön är plötsligt skurkar och alla som på något sätt varit inblandade i godkännandet av deras avtal dras med i fallet. Det som bara för några månader sedan var en självklar och populär ingrediens i det rådande kapitalistiska systemet har nu blivit ett djävulskt påfund som måste drivas ut med träpåkar, kvällstidningsupprop och demonstrationståg. Människor, besinna er."



Läs mer på Barstol.nu

måndag, mars 23, 2009

So much depends on the weather

Solen skiner, så jag beslutar mig för att klä på småttingarna och ta en tur med vagnen. Det tar ungefär en kvart att klä på dem, om man har flyt, sen rinner svetten på ryggen. När vi kommer ut börjar det blåsa upp och inom fem minuter snöar det småspik. Vi håller ut en halvtimme, söker skydd på Konsum en stund och knotar sen hemåt i motvinden. När vi kommit in och barnen är avklädda skiner solen igen. Dottern är skitförbannad, hon vill ut igen. Själv böjer jag mig ödmjukt för högre makters känsla för humor. Mars-vädret måste vara det mest humoristiska av alla väder.

fredag, mars 20, 2009

Flashback

Äldsta sönerna är i Thailand med sin mor, sambon och dottern är i Uppsala och jag är kvar hemma med yngste sonen. Tyvärr påminner situationen alldeles för mycket om mitt tidigare liv som ensamstående förälder för att jag ska kunna njuta av den. Jag har en ruggig soft spot här, även fast jag vet att sambon och dottern kommer hem redan imorgon så pallar jag inte en kväll utan att få åtminstone lite ångestpåslag. Jag hatar att prata om ångest, sånt jävla modeord. Ångest, alla har ångest nu för tiden. Jag vill inte vara en av simulanterna. Jag önskar att den här känslan försvinner någon dag, den får mig att känna mig ofullkomlig och svag. Vi tar en lam vända på stan jag och sonen, fikar en stund, hastar sen vidare. Jag har ingen ro i kroppen, stegen snabbar på. Vi har inte bråttom, ingen att komma hem till just idag. Men i mitt huvud är det som att varje minut måste planeras och fyllas med aktivitet. Det är förstås för att hålla den där jävla obehagliga känslan borta. Vilken liten jävla skit jag är ändå. Sitter här och beklagar mig när jag har det så jävla bra. Bara för att det dyker upp en känsla som påminner om något som var jobbigt. Jävla simulant.

Trevlig helg.

torsdag, mars 19, 2009

James Last Medley I

Försök förstå att jag är uppväxt med det här. Innan ni dömer mig för hårt menar jag. Vi hade en James Last-platta där han poserar på omslaget med uppknäppt skjorta och två nakna blondiner. Helt spritt språngande nakna alltså. Skivan innehöll instrumentala versioner av typiskt svenska låtar, typ här kommer Pippi Långstrump. Jag brukade ofta sitta och titta på det där omslaget, förmodligen var det där min dröm att bli musiker föddes.

tisdag, mars 17, 2009

Om inte det här är viktigt så vet jag inte vad som är det

Nu är det så här. Jag promenerar i princip varje dag, minst en timme. Eftersom jag är föräldraledig så knuffar en syskonvagn med två små fetknoppar framför mig, ekipaget torde väga runt 35-40 kg. Vagnen är osedvanligt svårstyrd, den drar kraftigt åt höger och saknar såna där självsvängande framhjul som moderna vagnar har. 90 procent av promenadsträckorna tillryggaläggs på gång- och cykelbanor, det brukar bli enklast så. På dessa, för gångtrafikanter och cyklister avsedda, banor, möter jag ganska ofta andra gångtrafikanter.

Där har ni omständigheterna, nu till problemet. Varannan gångtrafikant jag möter går på vänster sida och varannan går på höger. Det är alltid samma sak, har jag mött en vänstergångare så nog fan kommer det en högergångare runt hörnet. Detta tvingar mig att kryssa fram som en drucken missil, jag får gira som en galning med min extremt svårstyrda vagn vilket har lett till "viss" irritation. Så jag frågar er nu människor, HUR I H-E SKA NI HA DET?!

Det är inte nog med att jag får bängla omkring med vagnjäveln hela tiden, vilket är illa nog. Hela arrangemanget lämnar faktiskt också en otroligt fadd eftersmak i munnen, jag tänker "Hur fan ska vi kunna komma överens om världsfred och att utrota hungersnöd och rädda miljön och allt det där när vi inte ens kan komma överens om vilken jävla sida av gång- och cykelbanan vi ska gå på?". Det hela är oerhört deprimerande.

måndag, mars 16, 2009

Steely Dan Reelin' in the Years 1973 Midnight Special

Kanske världens mest underskattade band i popkretsar (de brukar oftast hamna på jazzhyllan). Definitivt en av världens bästa textförfattare - Donald Fagen.

fredag, mars 13, 2009

Wasp - I Wanna Be Somebody

W.A.S.P kommer till Kilafors Rockweekend i sommar. Borde vi inte gå? Låten går för övrigt ut till alla kämpande bloggare med journalistiska ambitioner där ute. Kämpa på! Me, I'm not gonna quit my day job.

onsdag, mars 11, 2009

Angående helkroppsmassage

För en tid sedan skrev jag på Barstol om en kompis som gick till en thailändsk massagestudio i Gävle och blev erbjuden en avrunkning. Dagens scoop i lokalmedia är avslöjandet att en thailändsk massagestudio har erbjudit sina kunder sexuella tjänster (högst troligen just den jag skrev om).

Jag fick en del på huden av Barstols läsare, helt i sin ordning för övrigt, för att jag var dåligt påläst när jag påstod att det är olagligt att sälja sexuella tjänster. Det är det tydligen inte, man ska inte stigmatisera hororna sägs det. Vad som däremot är olagligt är koppleri, ett åtal som troligen drabbar den person som står på massagestudions hyreskontrakt i det här fallet.

tisdag, mars 10, 2009

23 ålderstecken




1. Jag lyssnar oftare på P1 än på P3.
2. Jag lyssnar på tokhajpade Fleet Foxes men hör bara Genesis från 70-talet.
3. Jag använder allt oftare ordet ”generationsfråga” i diskussioner.
4. Jag går ibland och lägger mig obscent tidigt.
5. Jag avfärdar en hel generation popmusiker som plagiat.
6. Jag håller reda på hur ofta jag skiter.
7. Jag betraktar långpromenader som ett sätt att förena nytta med nöje.
8. Jag vaknar ibland mitt i natten och tänker på allt jag har.
9. Jag blir ibland livrädd för att förlora allt jag har.
10. Jag klipper mitt eget hår (med motiveringen ”det är inte så noga”).
11. Jag följer inte en enda TV-serie längre.
12. Jag har en aningens aning dubbelslipade glasögon.
13. Jag blir stressad av hip-hop (och annan musik som jag inte riktigt förstår).
14. Jag känner mig allt mer dragen till bossanova, black russian och TCM.
15. Jag har nyligen sagt ”det har egentligen inte gjorts någon bra musik efter 1978”.
16. Jag duschar allt mer sällan (fråga inte..).
17. Jag behöver vara vaken i en timme på morgonen innan jag kan konversera.
18. Jag har räknat ut att det finns hockeyspelare i elitserien som inte var födda när jag började förvärvsarbeta.
19. Jag kallpratar ibland med främlingar.
20. Jag tar mig ibland en hutt (utan att det blir två eller tre).
21. Jag oroar mig för om pappa är riktigt klar i huvudet.
22. Jag bär tofflor när jag är hemma.
23. Jag fyller fyrtio i år.

måndag, mars 09, 2009

Kvinnodagen

Igår kväll när barnen hade somnat och jag och sambon tog oss en kvällsfika sa hon ”Fan.. det är ju internationella kvinnodagen idag!” ”Just det” sa jag, ”och den har du ägnat åt heminredning” (vi bytte gardiner och kuddfodral i vardagsrummet, som vanligt var det jag som fick stryka och fålla). ”Nej, inte bara heminredning” sa hon. ”Nej det stämmer” sa jag, ”du har ju suttit i baksätet också” (vi åkte hem från kompisar i Sundsvall och min sambo har inget körkort). Sen fyrade jag av det där hehe-leendet som ibland funkar och ibland inte. Det gick väl vägen den här gången.

onsdag, mars 04, 2009

Onsdag




Visst ja, hade nästan glömt. Det är onsdag idag, vilket betyder att ni kan läsa mig på Barstol. En högst ordinär betraktelse från mitt allt annat än mondäna privatliv, kan det vara något?

Ni gör som ni vill, det har ni ju alltid gjort.

söndag, mars 01, 2009