fredag, maj 16, 2008

Du skiter vad du äter

- Det här Roland, det är ingen bra korv för dig.
Idag, av alla dagar, har vi varit förlovade i ett år. Jag önskar att det istället kunde vara en dag då jag var mindre trött, vresig och oförklarligt svängig i humöret, men jag får väl jobba mig in i matchen. Som jag brukar. Vad gör man på förlovningsdagen? Vad gör folk? Köper choklad och blommor? Äter fin mat på fin restaurang? Tala om hur ni gör så ska jag göra tvärtom, eller likadant men med en twist. Jag ska ju alltid vara så jävla annorlunda jag, fast jag skulle visst lägga av med det. Så skrev jag häromdagen iaf.

Huset har blivit så förbannat kallt också, det var därför jag startade en brasa i öppna spisen igår kväll. Först blev det sommar, då stängde jag av fjärrvärmen helt och gottade mig åt löjligt låga driftskostnader. Sen blev det fan nästan vinter igen och då fick jag brassa igång värmen igen. Men se det händer fan ingenting, det är sjutton svinkalla grader inomhus och lilla I har blåa läppar. Jag vrider och trycker och pillar på ventiler, reglage och termostater men värmen har valt att enbart sprida sig i smala stråk: endast två element i hela huset är varma. Dessa två element är naturligtvis de två äldsta, riktigt härliga jättepjäser i gjutjärn. En av dessa pjäser står inne på toaletten, så vi får väl bo därinne om det går alldeles åt h-e. 250 kvm hus och endast toan är beboelig, du kanske förstår att jag blir besviken. Dessutom kommer två polare på besök ikväll, och de gnäller alltid på att vårt hus är så kallt. Men bo på hotell då! Eller stanna hemma, jag ska älska med min kvinna no matter what för vi har förlovningsdag idag.

När jag höll på med brasan stod teven på strax bredvid. Där var hon, den brutala bystdrottningen Anna Skipper, och skällde ut två fläskfladdriga brudar i 20-års åldern. Hon är ju rätt skön ändå när hon säger som det är. Hon tar tag i tjejens bilringar, skakar på dem och säger ”Det här måste bort, så här kan vi inte ha det”. Det är raka puckar det. Undrar just om en manlig coach skulle komma undan med det. Hon kanske rentav kunde komma åt mina humörsvängningar, tyckte mig höra att viss mat gav just sådana symptom. Och ska jag vara helt ärlig så har det varit lite si och så med kosten sista tiden. Men det är väl inget som ni bryr er om, för jag är ju fortfarande smal och smala människor är glada människor. Eller hur Skipper? Well, not this one. Not today.

Nu måste jag röka, skjuta upp eller knapra nåt som gör mig gullig illa kvickt, för det här humöret duger inte en dag som denna.

Inga kommentarer: