onsdag, augusti 27, 2008

Little Feat - Dixie Chicken

Nämen usch vad mycket politik och allvarliga saker det har varit här inne nu, tänker du kanske. Och precis när du tror att jag har blivit för allvarlig för mitt eget bästa så bryter jag av med lite underhållning istället. Fint va?

Klippet kanske är lite muggigt, men jag kan inte undanhålla er Bonnie Raitt (hon är sig lik) och Emmylou Harris (visst är hon gulligt tafatt på scenen?) tillsammans med Little Feat från 1977. Mannen som är så våldsamt lik Jack Black heter Lowell George, en gudabenådad slide-gitarrist, sångare, låtskrivare och producent som tyvärr gick ur tiden redan 1979. Det här är southern roots när det är som bäst, they simply don't make 'em like this any more.

4 kommentarer:

David sa...

Jag tänker att jag och Emmylou (som jag för övrigt lyssnat mycket på senaste tiden) i en annan värld där vi var singlar och jämnåriga skulle gifta oss och skaffa mängder av små countryungar. Om man nu fortfarande får vara så ytlig här inne att man talar om kvinnlig fägring så tål det ju att sägas att hon är ungefär så vacker som möjligt är.

Förövrigt trivs jag med ditt allvar, det tror jag vi alla gör.

Matte sa...

David: Jag tycker det är helt okej att påtala det vackra hos en kvinna, det är värre att peka ut såna man tycker är fula. Jag tycker hon är mer gullig än vacker i det här klippet dock, så underbart tafatt trots sin fantastiska röst.

Det var nog mest för min egen skull som jag bröt allvaret en stund.

Anonym sa...

1977 hade Emmylou ändå varit verksam i flera år. Extremt vacker, ja. Hon har lyckats få en fruktansvärt vacker silvrig hårfärg nu också på ålderns höst, troligen beroende på hennes korpsvarta ursprung.

Matte sa...

Ia: Blir man silver om man varit korpsvart? Det är ju orättvist att somliga ska få både silver och korpsvart när andra får nöja sig med råttfärg och smutsgrått.