torsdag, februari 09, 2012

RSA animate




En vän tipsade mig om RSA animate, vilket jag aldrig hade hört talas om. Det började med det där vanliga "Kolla in det här på Youtube, det är världens grej!" och som vanligt blir jag skeptisk när vänner tipsar om Youtube-klipp. Men se det här, det är något att bita i det.

Vad RSA animate har gjort, ja det kan du ju se själv. De har spelat in en föreläsning, i det här fallet hör vi Sir Ken Robinson prata om utbildning och hur han tror att vi måste förändra referensramarna för att skolan ska kunna utbilda unga människor i den nya, djärva världen (den som har uppstått efter industrirevolutionen) och sedan gjort animeringar som förtydligar det han pratar om. Det finns flera exempel, kolla t ex upp
denna som är en föreläsning av David Harvey på ämnet kapitalismens kriser.

Det Robinson säger är synnerligen intressant för alla som någon gång har funderat över exakt hur vår skola egentligen (inte) fungerar (Björklund, are you listening?!), men animeringarna gör det hela ännu mycket mer underhållande och överskådligt, tar budskapet till en helt ny nivå. Och man sitter där och tänker "Ja fan, precis så här ska det ju vara". Klippet är drygt elva minuter långt, jag rekommenderar att du tar dig den tiden.

Och här sitter man fortfarande och skriver text, så jävla industrirevolution liksom.

Inga kommentarer: