söndag, januari 14, 2007

Bara så ni vet

Som ett direkt svar till David och en allmän upplysning vill jag säga följande. Det här ska inte bli nån pappablogg, det finns alldeles för många av den sorten redan. Dessutom skulle det tråka ut mig till vansinne om jag bara skrev om en dimension av mitt liv, oavsett om mina barn är det enskilt största och bästa och vackraste i mitt liv. Det må så vara att texterna just nu och säkert för en tid framåt kommer att domineras av pappasaker, konstigt vore det annars, men det kommer inte att "gå åt det hållet". Nej, även om läsarantalet hålls ner av spretigheten i mina ämnesval så fäktas jag vidare mot mina egna väderkvarnar. Den här bloggen ska fortsätta handla om mig mig mig och allt jag ser och hör och upplever. Helt enkelt mitt liv från alla vinklar.

(Visst är det fint när jag står emot kommersialismens krafter på det här sättet och håller fast vid min konstnärliga ambition? Jag känner mig som motsatsen till schlagerfestivalen, och det känns bra.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Matte! Jag tycker att det är underbart att du kan lyckas få egocentricitet att bli en motkraft till kommersialism! Och att du dessutom lyckas trollbinda mig att läsa om eländet. Du är bra.

Anonym sa...

Lotta: Jo men tack! Konstnärlig ambition är mer eller mindre alltid detsamma som egocentrism, anser jag, fast i en ganska godartad form då. I schlagersammanhang uppvisas en annan typ av egocentrism, men horeriet "ge folk det fok vill ha" är motsatsen till konst. Är du samma Lotta som skrivit här förut eller är du en ny?

Anonym sa...

Samesame. Not different.

Anonym sa...

Haha. Underbart. Härligt att du är tillbaka vid tangenterna.