måndag, april 07, 2008

Skilda världar

I den här världen
En helg har passerat, var jag ens utanför dörren? Jo, jag handlade visst igår. Som en drogad särling kryssade jag runt bland hyllorna med lilla I nedstoppad i kundvagnen. Jag hittar aldrig det jag letar efter på det där gigantiska köpcentrat i vanliga fall, än värre blir det när jag är trött och yr. Det har varit sisådär med sömnen sen lille O opererade hälsenorna i fredags, och alla säger att det får man väl förstå men lik förbannat är jag ju trött. Det är många som förstår men få som tar några pass så vi får sova, men det där djävulskontraktet skrev jag väl på när jag stoppade min penis i den medvetet oskyddade grottan. We’re gonna make babies and then we’re not gonna sleep for a couple of years.

I en annan värld
I Lunar park befinner sig bokens författare Bret Easton Ellis på parmiddag i den fashionabla förorten och är precis som du och jag fast skruvad några varv extra. För att överhuvudtaget klara av evenemanget har han preppat sig med diverse droger i pillerform och väl till bords fyller han varje glas med sangria till ytspänningens gräns. Hans fru, en framgångsrik fotomodell och tillika luttrad hustru till en missbrukare, iakttar sin mans riskbeteende och flyttar till slut karaffen utom räckhåll. Författaren reagerar då som ett besviket barn och frågar helt uppriktigt ”Men hur ska jag göra om jag behöver fylla på då?” varpå de andra paren skrattar, som om han hade skämtat.

I den här världen
Jag har tapetserat i helgen också. En fondtapet i köket. Det blev så jävla fint så. När jag inte får sova kan jag lika gärna göra någon nytta, min arbetsmoral drivs till största delen av vrede och bitterhet ser du. Och går man upp 05.30 en lördag så hinner man en hel del innan solen går ner. Sen när jag är färdig blir jag stolt, glad och tom. Det blev så fint det där men vad ska jag göra nu? Jag skissar på nästa projekt, det har att göra med golv.

I en annan värld
Jag drömde att jag rakade huvudet med en slö rakhyvel. Blodet rann hejdlöst över mitt ansikte när jag vände mig till S och sa att det där nog inte var en bra idé. Lugn och sansad konstaterade hon att en rakapparat hade varit ett bättre alternativ, samt att det väl egentligen inte var något fel på min frisyr. Sen fortsatte hon att dricka kaffe sitt och läsa morgontidningen. Några fragment senare i drömmen står jag på alla fyra med ett gigantiskt bandage på huvudet och skurar golvet medan S talar i telefon med en vän och pratar om hur ofantligt korkad jag är, vilket hon inte förstod i början.

I den här världen
Jag vaknar med bultande hjärta och rusar genast till närmaste spegel. Inget blod i ansiktet, hjärtat lugnar ner sig. Jag väcker S, som egentligen aldrig har sovit, och frågar om hon tycker att jag är korkad. ”Extremt sällan och då väldigt mycket” svarar hon. ”Bra” säger jag, pussar henne i pannan och tittar sen ner på golvet som måste bytas. Det är för fult helt enkelt, den nya fondtapeten kräver ett snyggare golv. Dessutom får jag inte bort den där stora blodfläcken framför badrumsdörren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som har läst din blog, faktiskt innan den fanns i blogform, utan på ett helt annat forum, tycker att det är kul och intressant hur du under några år förändrats från den där som hatade heminredning, till grabben som på sin lediga stund sätter upp en fondvägg med fin tapet..
Bra eller dåligt vet jag inte, men intressant.

Matte sa...

Lotta: Jag hatar fortfarande heminredning som koncept, men jag älskar min egen heminredning, haha!