onsdag, juni 25, 2008

Vive la Resistance!

Efter en vecka utomlands gjorde jag ett mediasvep för att ta reda på vad som hänt här hemma. I stort sett handlar det om att alla ska hata FRA-lagen som vår riksdag, våra förhatliga folkvalda, har röstat igenom. Störst hat har lagen naturligtvis mött hos libertarianerna, eller vad fan dom kallar sig den här veckan, eftersom dessa människor påstår sig företräda den enda rätta friheten som existerar på vår jord. Den frihet som säger ”så länge vi slipper staten är vi fria”, för så mycket mer än så har jag inte lyckats få ut av deras budskap.

Det är borgarna som har sett till att FRA nu blivit en verklighet, vilket har fått en och annan Reinfeldt-älskande bloggare att vända sin Messias ryggen, men djävulen själv bär juristkostym, är sosse och heter Thomas Bodström. Det var ju han som kom på lagen, och därigenom drog hela socialdemokratin genom skiten ännu en gång. Jag undrar just vad Mona tänker göra med unge herr Bodström, han börjar bli smått omöjlig att ha kvar i partiet.

Vad jag själv tycker om FRA? Jamen herregud, det suger ju åsneballe förstås. Men det har det gjort en längre tid, i hyfsat koncentrerad form sedan någon airhead bestämde sig för att köra planet in i skyskraporna men även en lång innan dess fast mer i skuggan. Vi är bevakade, det har vi varit länge, det enda FRA säger som inte sagts förut är att en majoritet av vår riksdag tycker att det är nödvändigt för staten att spionera på sitt eget folk. Förut smusslades det, ibland dök något fult upp till ytan (jag säger bara Guillo och IB), men nu sker det hela med lagstöd. Klart som fan att det är otäckt, klart som fan att Sveriges image som det renhårigaste av länder för evigt är befläckat.

Grejen är ju bara den att vi aldrig har varit renhåriga, den imagen har varit falsk.

På så sätt, med en pragmatikers logik, är vi mer renhåriga nu. Vi säger som det är, här i Sverige tar vi också rygg på USA och dyker med huvudet före ner i terroristnojjan. Välkommen till Sverige, vi är inte ett dugg bättre än någon annan. Förut påstod vi det, men nu vet vi bättre.

Så när du har protesterat färdigt mot den här lagen som du ändå inte kan göra något åt är det dags att bli praktisk. Hur kan du undvika spionerna? Jamen det är ju lätt, bara sluta använda datorer och mobiltelefoner så är du i stort sett home free. Go analoge dude, det blir den nya frihetskampen. Vi blir en totalt analog motståndsrörelse som enbart kommunicerar via handskrivna lappar i soptunnor. Det blir hemligt, det blir coolt, det blir ta mig fan libertarianskt! Så sluta gnäll nu och gå med i rörelsen, för det finns inget som förenar människor som en gemensam fiende. Vi kommer att ha roligt, jag lovar. Det blir högläsning av Orwell i mitt skyddsrum. Sextio centimeter betongväggar, dom kommer inte åt oss mannen! Och sen, när vi fått tag på alla grejer, så sätter vi upp en sambandscentral under jord och då ska VI avlyssna DOM! Vilken jävla grej va?!

För övrigt tycker jag det är förbannat synd att Esbjörn Svensson inte längre finns bland oss. Människor ska inte dyka, vi är inte gjorda för sånt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nästa hot är statens kontroll av bloggarna. I yttrandefrihetens kungadöme vore det illa om folk kan yttra sig utan att vara registrerade.

(Hur definerar man förresten en blogg?)

Läs mer:
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/06/eu-vill-koppla-bloggarna.html

Matte sa...

Ior: Ja det är ju helt jävla sanslöst, men ändå inte så väldigt förvånande. Vi får ta samma grepp här, starta en motståndsrörelse underground och svartblogga så fingrarna glöder. Nya regler och restriktioner brukar föda en viss sorts kreativitet, om du förstår.

MissMythos sa...

Alla kunde ju ta det för vana att lägga in lite skojiga makron i sina sms, mejl och blogginlägg. Typ lite roliga meningar som alla handlar om bomber och granater och lite olika platser och tider.
Måste bli lite jobbigt att följa upp...
:-D

Matte sa...

Mythos: Om vi nu tar rygg på jänkarna fullt ut så vete fan, då kommer väl ett SWAT-team hem till dig och stormar ditt vardagsrum efter att du på skämt har påstått att du vill spränga rosenbad i luften. Det är det som är det jobbiga med såna här övervakningsgrejer, dom har ju ingen humor.

Anonym sa...

Jag kan inte ens skriva om det, så illa tycker jag om det.

Matte sa...

Ia: Jag kan inte heller skriva om det, tramsar ju om moståndsrörelser.