torsdag, mars 29, 2007

Får man säga nåt om Zlatan nu?

Får man tycka att killen inte levererar i landslaget? Att han inte har gjort det på väldigt länge (senaste målet oktober 2005), att hans VM var ett skämt, att han inte spelar med hjärtat? I sitt klubblag spelar han med hjärtat, det var ju kul för Inter då. I landslaget spelar han som en påse nötter och det beror på, hävdar jag, att han inte är speciellt intresserad av hur det går för laget. För i helvete, Nordirland! Han borde kunna snurra upp dom där kolgruvepojkarna så till den milda grad att dom till slut inte ens minns om dom är katoliker eller protestanter, men han gör det inte. Han orkar liksom inte, det blir bara lite halvdant petande med bollen och jag blir förbannad. Även om spelsystemet inte passar honom, även om Elmander springer åt fel håll och Svensson slår bollen på spelaren istället för ytan så kan käre lille kelgrisen Zlatan avgöra en sån här match alldeles på egen hand. Om han bara vill. Om det dessutom är så, och detta är förstås bara spekulationer från min sida, att hans medverkan i startelvan skapar missämja och oro i laget så kan man verkligen fundera över vad vi ska med honom till. Det ska vara nåt alldeles extra jävla skitbra han bidrar med till det priset, men han bidrar inte med ett jävla skit. Så jag är trött på Zlatan, trött på allt kelande med gullegrisen. Låt honom briljera där borta i Inter, där allt är anpassat till honom, där han tycker det är ballt och roligt att spela, och låt forwards som bevisligen kan och vill göra mål i landslaget spela istället. För det är faktiskt så, om du inte har förstått det än, att en forward är till för att göra mål. Allbäck gör mål, David Healy gör uppenbarligen mål på varje chans han får, DET är vad jag kallar en toppforward. Men Zlatan lyckas inte ens prestera när allt är upplagt på silverfat. Han hade chansen att ta revansch mot Nordirland, ett lag vars backlinje knappt skulle platsa i Gefle IF, men nejdå. Nu var det inte bara Zlatan som var dålig, det ska medges. Svensson gjorde EN bra grej, finten och passningen till Alexandersson som nickade fram till Elmander vid målet. Källström, var han med? Chippen, who? Att våra internationella stjärnor ständigt underpresterar i landslaget säger mig en och endast en sak: dom är inte motiverade. Om Boorken var förbundskapten i fotboll hade han bänkat hela högen och satt in hungriga juniorer, sen hade lyxputtarna fått kämpa för att ta tillbaka sina platser. Det är alldeles för mesig inställning till dessa stjärnor, dom får komma och gå hur dom vill och leva på gamla meriter. Nä bort med skiten, jag ser mycket hellre tio hungriga medelmåttor (typ Nordirland) som kämpar för sitt lag än en Zlatan som är upptagen med att fixa frillan vid ena hörnflaggan. Patetiskt. Och Lagerbäck ska avgå, han sitter i knäet på dessa så kallade stjärnor. Jag blir förbannad, hör ni det?!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Håller absolut med! Det är attityden som saknas. Vi behöver spelare som Elmander och Allbäck! Vad ska man med en Zlatan till som kan vara världsbäst om han vill och hab inte vill det? Alla jublade när Zlatan "sköt Sverige till VM". Men att Zlatan spelade skitdåligt i 88 minuter är det ingen som säger något om. Allbäck kanske hade skapat 7 chanser och gjort 3 mål i den matchen, eftersom han hade kämpat i 90 minuter och sprungit efter varenda boll, även om passet inte kommer exakt på högerfoten som Zlatan verkar vilja ha det..
Ut med Zlatan - in med Allbäck, Rosenberg och alla heta spelare som verkligen vill!

Anonym sa...

Tobbe: Word!

Anonym sa...

Jag skulle vilja formulera mina tankar här, just nu. Känner dock att jag inte orkar. Matchen var skitdålig, laget var skitdåligt och stjärnorna skitdåliga. Jag vill dock inte hänga ut någon särskild, för jag tror att det är svårt att briljera när inget fungerar.

Anonym sa...

Fia: Det var väl en rätt vettig summering tycker jag.

Anonym sa...

Vad jag egentligen tänker är att jag är lite trött på allt gnäll på Zlatan. :) Jag tyckte att han kämpade minst lika bra som övriga igår.

Anonym sa...

Fia: Vad jag egentligen tänker är att en anfallare som gjort 15 mål i italienska ligan men som inte gjort mål sen hösten 2005 i landslaget, inklusive en hel VM-turnering, presterar långt under sin förmåga. Jag tänker att om t ex Allbäck hade visat upp samma dåliga facit så hade han varit fetbänkad för en lång tid framöver, men bara för att det är Zlatan och för att vi vet att han kan vara magisk, så får han spela. Problemet är att han aldrig är magisk i landslaget, medan Allbäck alltid levererar. Det handlar om att göra mål, inte kämpa tappert. Sånt är för Alexandersson, sånt ska inte Zlatan ägna sig åt. Sverige har spelat fem EM-kvalmatcher, vunnit fyra (Allbäck på topp) och förlorat en (Zlatan på topp). Enkel matematik.

David sa...

Bra där!

Anonym sa...

Precis varför jag först inte orkade samla mina tankar. Du får ju tycka precis vad du vill och jag vet inte om en blogg är rätt ställe att vädra mina egna åsikter. Är inte så van. Trots att du har så tokiga åsikter, så tänker jag dock fortsätta läsa. :)

Anonym sa...

Fia: Det är ju inte precis det viktigaste ämnet i världen, huruvida Zlatan ska spela eller inte. Jag tackar för fortsatt förtroende!

Anonym sa...

Zlatan är bra.

Anonym sa...

Ia: Som sagt, han har inte gjort mål i landslaget sedan oktober 2005. I rest my case.