fredag, mars 02, 2007

From rags to richies

Jag ska ta helg nu. Det blir parmiddag ikväll och resa till Uppsala imorgon för att lyssna på svågerns band. Vet inte vad dom heter men jag tror dom spelar på Pub 19. Gå gärna dit om du är i Uppsalatrakten. På söndag ska vi luncha hos kompisar och sen äta middag hos svärfar, han har tydligen fyllt år den gamle rackarn. Mitt i allt det här tänker jag också ta mig en rejäl funderare på om Sverige fortfarande är uruselt på alla sätt och vis, vilket ju vi har fått lära oss av alliansens pedagoger ganska länge nu, eller om en bok skriven av en amerikansk (självutnämnd?) guru möjligen kommer att ändra på den föreställningen i ett nafs. Om ett rykte kan sätta världsekonomin i gungning så borde väl något så fint och genomtänkt som en hel bok kunna rädda vårt lands anseende, tycker man. Fan vet, men enligt gurun är vi iaf toppen och man kan ju välja att tro på det om man vill. Ja jävlar, det kan t o m vara värt en skål va? Vi gör så här, klockan 20.45 ikväll höjer ni era glas, var ni än befinner er, och skålar för Sverige. Säg ”Skål för Sverige! Ärad vare Gurun!” Alltid höjer det ett och annat ögonbryn i sällskapet.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

Margherita sa...

jag kommer sitta på tåget till göteborg 20.45 så jag missar tyvärr uppsla-spelningen..
ska föröska minnas att skåla dock!

Skål för Sverige! Ärad vare Gurun!

tyckte det stod gudrun först..

Anonym sa...

Ja, jag tyckte också att det stod Gudrun. Ärad vare Hon - som kom i Herrens namn!

Anonym sa...

eels?

Anonym sa...

Margherita: Jag skål tamefan! Jag höll min del av avtalet iaf.

Ia: Gurun, Gudrun, whatever. Det viktiga är att vi uppmärksammar hur bra det går för Sverige nu. Placera ironi på valfritt ställe.

Ester: Nej, Grassdancer hette dom. Och det var inte Pub 19 heller, det var Hi Jazz.

Anonym sa...

Det var rubriken jag trodde anspelade på eels rags to rags.

Anonym sa...

Ester: Nej, rubriken anspelar på boken jag nämner. Att Sverige kanske går från rags till richies på rekordtid, vilket säger något om världsekonomin som en dokusåpa.. du vet. Herregud vad osammanhängande jag är idag.

Anonym sa...

Aha, på så sätt. Olika referensramar :)

Anonym sa...

Ester: Inget fel på Eels, men uttrycket är ju gammalt och vedertaget så det förekommer ju lite varstans.