torsdag, oktober 19, 2006

Watching the detectives

Dagen efter att jag skrev det här i bloggen skrev Aftonbladet det här sin blaska. Stöld eller en tillfällighet?
Det är på tapeten nu det här med att blaskorna snor nyheter från bloggar och sen inte erkänner det. Och det är självklart att journalister läser bloggar för att hitta uppslag, vilket är bra, dom vore ju bra dumma annars. Men om dom tror att dom kan sno grejer från mig utan att ange källan så tror dom fel. Eller gör dom det förresten? Kan jag på något sätt upphovsrättsskydda innehållet i min blogg? Någon som vet?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Din bild är mycket mer träffsäker än aftonbladets. Om dom snodde det gjorde som ett mindre bra jobb än källan.

Anonym sa...

Ullis: Kanske är det för att vi i bloggvärlden faktiskt är väldigt noga med att ange våra källor som man blir lite irriterad över stölder. Man har vant sig vid en god källetik. Nu vet jag inte om det här ÄR stöld, kanske har dom t o m snott det av någon annan, men jag kan ärligen säga att jag inte har snott det iaf.

Fröken Smilla sa...

Men shit. Väldigt märkligt sammanträffande, I do say.

Har också grunnat på det där med upphovsrätt, men har inte en susning. Vet inte vem man ska fråga heller. Vet inte om det hjälper att klämma dit ett sådant där inringat c som står för "copyright", sen ditt namn och årtal. Då försvinner ju anonymiteten, men så har jag sett att många filansare skriver på sina hemsidor där de lägger ut textmaterial. Det borde ju vara samma sak?

Anonym sa...

Det som är svårt med upphovsrätt i många fall är ju att bevisa varifrån idén kommer från början. Dessutom tror jag inte att bloggarna generellt är upphovsrättsligt skyddade, men jag vet inte.