torsdag, september 14, 2006

Hemligheten bakom Reinfeldts framgång


Det tog ett tag innan jag kom på det, typ tre år faktiskt, men nu när jag ser det så förstår jag hur oerhört genialiskt det är. Reinfeldt ser ut som Alfons Åbergs pappa! Vem skulle inte känna förtroende för Alfons Åbergs pappa liksom? Just det, och precis så resonerade förstås moderaternas PR-firma när dom för fem år sedan lade fram det oväntade och ganska kontroversiella förslaget till moderaternas dåvarande partistyrelse. Förslaget, det enkla och geniala, löd kort och gott "Operera om Fredrik så han ser ut som Alfon Åbergs pappa (vi vet inte vad Alfons Åbergs pappa heter i förnamn så vi måste kalla honom så)". Ryktet säger att det var Ulf Adelsson som med en bild på herr Åberg senior i ena handen och Reinfeldt i den andra släntrade in hos doktor Plast på Öfre Öfre Öfre von Schmuckelhaufengränd och beställde den reverserade skönhetsoperationen. Nya Fredrik stapplade ut från kliniken en vecka senare något fetare, något mer skallig och med förlängda ögonfransar, och lär vid hemkomsten ha sagt till sin fru att skulle det bli en pojk igen så får han väl heta Alfons då. Resten är som bekant historia. The ratings went up for our Åberg senior lookalike. Jag ringde faktiskt Fredrik för att få det här bekräftat (man vill ju inte fara med osanning) och han svarade att "Ja va fan gör man inte, det är ju PR-firmorna som styr hela skiten nu för tiden. Jag var inte först heller, ett par år innan försökte dom göra om Lasse (Leijonborg) till Tom Cruise men nåt gick snett."

5 kommentarer:

MissMythos sa...

Han är ju även lik Homer... så dom fick verkligen till det .. på kliniken!

Anonym sa...

Haha. På pricken. Det är bara myströjan och manchesterbyxorna som saknas. Han kan ju alltid fråga Peter Eriksson om han får låna en uppsättning.

Synd bara på rökförbudet som gör att pipan går bort.

Matte sa...

Mythos: Alla eventuella likheter med Homer är en slump, enligt PR-firman.

Moisthlm: "Det var Mollgan som gjorde det!" sa Leijonborg till Reinfeldt, angående spionaffären.

Anonym sa...

Ja, man gråter fan nästan över valresultatet...Sara har sagt ett bra tag att han är Alfons pappa. Varje gång jag ser Reinfelt så börjar jag automatiskt gråta - f'låt - nynna på Alfonsmelodin...;-)

David F.

Anonym sa...

Hahaha. Måste skratta. Alfons den äldre upp i dagen!