måndag, september 18, 2006

All you really needed was a good PR consultant


Här är han, vår nye landsfader. Babyface.
Att ett parti som vill sänka a-kassenivån, sänka levnadsstandarden för långtidssjukskrivna, sänka biståndet och samtidigt sänka förmögenhetsskatten kan få var fjärde svensk röst i ett val är för mig ofattbart. Finns det verkligen så många hjärtlösa brats i det här landet? Kom igen nu. Jag pratar framför allt med dig som tidigare har röstat på sossarna men nu gått över till moderaterna. Jag tror ni är rätt många, och jag säger det nu, ni har begått ett stort misstag. Kanske har ni, som jag, klättrat några pinnhål på karriärstegen, börjat tjäna hyfsat med flis, skaffat kåk och anser nu att det är viktigare att se om sitt hus än att värna om de mindre lyckligt lottade i vårt eget såväl som andras samhälle. Du har i såna fall övergett tanken på solidaritet min vän, och detta kommer att få långt större konsekvenser för dig personligen än du anar. Du har helt enkelt blivit en aning mer egoistisk, en aning dummare, en aning duperad, en aning girig. Helt enkelt en sämre människa. Sug på den. Ett duperat folk glor på lönebeskedet och väntar på den heliga skattesänkningen. Lycka till.

PS.
I kölvattnet bakom Reinfeldts nya moderater har sverigedemokraterna glidit in i Gävles kommunfullmäktige. Kan det måhända vara ett antal misslynta fd moderater som lagt sina röster på SD? Jag skäms.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeldt Landsfader? Hellre är jag föräldrarlös...

Anonym sa...

Önskar jag kunde ha sagt det lika bra! Skicka den som insändare. Jag skulle gärna skicka in den i vår lokaltidning i alla fall...

Anonym sa...

Tack för en bra sammanfattning. Lyckades inte göra en själv.

Anonym sa...

Bra där!

Anonym sa...

Bra där!

Anonym sa...

Nej, jag gick och förtidsröstade på torsdagen, trots min feber, för att känna att jag hade gjort vad jag kunde för att förhindra det som nu ändå skett. Det känns som att åse ett helt folk ha blivit lurat. Nya arbetarpartiet, jovisst. Jag tror inte att det går att få långtidssjukskrivna människor friska genom att ge dem ännu sämre ekonomiska förutsättningar. Jag mår illa.

Anonym sa...

*Applåder*
Ja nu får vi vanligt folk lida för att svensken är dumdristig och ursäkta uttrycket korkad som gått på allt om det nya "arbetarpartiet"

Kan man gå i ide under dessa 4 år så är jag den förste att snarka in Zzzzz

Anonym sa...

Jorå och nu höjs bilförsäkringen så att vi fattiglappar snat inte har råd att äga bil heller ... men we'll be back: 2010 :-)

Matte sa...

Lars: Är du samme fattiglapp som bor centralt på söder och lyfter lön från den lukrativa it-branschen?