fredag, maj 25, 2007

My precious

Ringbäraren, det är jag det. Sitter och pillar på den purfärska ringen på vänster ringfinger som hämtades på lunchen. Jag har aldrig förr burit en ring och det känns för jävla obekvämt på fingret men bekvämt i sinnet.

Det påminner mig förresten om en historia som uppdagades bara härom dagen. En polare och hans sedan länge trolovade flickvän hälsade på oss dagen efter att vi hade haft vår förlovingsceremoni (söp oss fulla på dyr champagne alltså) så det pratades en del om förlovningar och sånt. Efter att dom åkt därifrån berättade S för mig att min polare tydligen hade slarvat bort sin förlovningsring i samband med att vi spelat pingis på en herrmiddag. Detta hade polarens tjej berättat för S. Jag bara tittade S, förmodligen en ganska lång stund, för att ens komma fram till vad jag skulle svara på det. "Nej, vi har aldrig spelat pingis på någon herrmiddag" fick jag till slut ur mig. Sen tittade vi på varandra, sen på golvet i hallen där polaren nyss stått. "Vissa lögner är värre än andra" sa jag. "Mm.." sa S.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej john calling.
Har funderat och funderat över det här med pingis och herrmiddag.
Jag visste att jag känner igen
det här med ringen och pingis.

Eftersom jag varit närvarande på alla herrmiddagar (vilket inte du har) gick jag igenom eventuella pingisturneringar. Men denna resa längs minnesavenyn gav lik förbannat resultatet att någon pingis inte spelats. Inatt vaknade jag dock upp och erinrar mig en pingisturnering i din kvarterslokal när du bodde i radhuset! Den ingick i någon femkamp eller dyligt där både gocart och bowling och dart ingick. Jag antar också att vi åt mat och att vi var ett antal herrar, vilket borde göra det hela till en "herrmiddag". Frågan är om det inte är det som "lögnaren" far efter och om det i så fall faktiskt friar honom från lögn? Jag kan iof inte garantera att ringen verkligen försvann just då, men...

Ja jag vet inte, men visst börjar också du komma ihåg vilken femkamp jag tänker på?

Vill också säga grattis till trolovningen och ser fram mot att bli inbjuden och få festa loss vid bröllopet;-)

/john

Anonym sa...

John: Eftersom jag har fått utförliga rapporter från de fåtal herrmiddagar jag missat så visste jag att någon pingis aldrig har förekommit på en "officiell" sådan middag. Dock minns jag pingsiturneringen som mycket riktigt ingick i en femkamp. Tror inte att vi kom upp i fem grenar heller, jag minns bara dart, pingis och mini-mc (ej go-kart). Att en ring försvann under denna dag har jag aldrig hört talas om, men å andra sidan är killen ifråga väldigt hemlig så det kan mycket väl ha hänt. Se det hela som exempel på kreativt skrivande, dvs hur man skapar en story från lösa fragment. Han har säkert inget att dölja.

Och tack! Det lär ska bli bröllop, förhoppningsvis nästa år. I år hinner vi inte, både jag och S är ordentligt insyltade i två andra bröllop.