onsdag, maj 02, 2007

Salem Al fattas något

När jag lyssnar på Salem Al Fakir vill jag så gärna att det ska gå bra för killen, och det gör det säkert också, men jag kommer bara att tänka på två andra underbarn som hypades rejält när dom kom men som föll i snabb glömska: Stephen Simmonds och Christian Waltz. Stephen Simmonds hade sammetsrösten som alla jämförde med stora soullegender, Christian Waltz var så begåvad att det sprutade ur öronen på honom, men vad hjälpte det? Dom var också duktiga, nästan lika duktiga som Salem-killen, men var är dom idag?

Jag sitter där med en bekant känsla av att något viktigt fattas i själva upplevelsen av herr Al Fakirs musik men har svårt att sätta fingret på det. Precis som jag saknade något i ovannämnda herrars alster. Visst är han så duktig som kan spela alla instrument själv, men det snarare stjälper än hjälper när man verkligen lyssnar på musiken och tänker bort hur duktigt det är.

För ska vi vara ärliga så finns det många bättre trummisar, många bättre gitarrister, basister osv. Och det hörs, inte direkt men efter några genomlyssningar. Jag kommer att få skit för det jag ska skriva nu men jag måste vara ärlig, det svänger bara inte. Och jag antar att det ska svänga, det är liksom den typen av musik.

Och kanske finns det en poäng i att en grupp, en väl fungerande grupp, levererar en dynamik vars summa alltid är större än dom enskilda medlemmarna räknade var för sig? Duktig är inte bra, bra är bra. Och branschen har visat tidigare att man inte har speciellt stort tålamod med underbarn. Som sagt, var är Stephen och Christian idag? Men jag hoppas det går bra killen, han verkar ju trevlig.

2 kommentarer:

David sa...

Grattis Matte, vi är "neograbbar" haha..

http://www.nojesguiden.se/ovrigt/14175

Anonym sa...

David: Haha, jag läste det där också. Jag tror vi är lika mycket neograbbar som Hitler var pacifist, en neograbb skulle inte göra sån stor grej av att kalla en kille vacker som vi nu gjorde.