fredag, juni 29, 2007

Dagens visdomsord

Rädsla är kapitalismens främsta drivkraft, kom ihåg det ungar.

Michael Moore och Marilyn Manson har kommit fram till det (såg ni Bowling for Columbine på SVT igår?), jag har kommit fram till det och många andra före oss.

Media föder oss med hotbilder, politikerna står bakom och gnuggar händer. Var rädd käre medborgare, var rädd och köp din trygghet av oss. Det är så vi kontrollerar er, håller er på mattan.

Gå ut och spela golf medan världen brinner, vi talar om för er när ni behöver sätta in en hundring på Rädda Barnens postgirokonto. Det kommer en gala på TV4.

Ha en trevlig helg, käre medborgare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Då är det ändå illa, om marilyn får vara standin som samhällskritiker. Men jag håller med dig, egentligen...

Anonym sa...

Tycker Manson är ett ganska klassiskt exempel på samhällskritiker ( vi har fler i genren sex pistols bla) - det behöver ju inte betyda att man håller med om allt han säger.

Fast i mycket har han en poäng...

Det är nästan bara musiker som på allvar lyckas nå ut med samhällskritik idag - en del filmmakare förstås också.

Tips på bra film på temat: Children of men. Välgjord, realistisk och samtidigt jäkla spännande scifi thriller.

Matte sa...

Herrnixon: Jag är ingen större anhängare av Marilyn Mansons musik, men varje gång jag har hört honom prata har han framstått som både intelligent och vettig.

Ullis: Man behöver väl bara titta en sekund på herr Manson för att förstå att han ägnar sig åt ganska stora åthävor, kanske överdriver sin argumentation en smula. Det är väl kanske nackdelen med populärmusik som bärare av samhällskritik, för att märkas behöver den kläs i så pass starka färger att budskapet ibland blir synnerligen onyanserat. Det är som sagt när man hör honom prata, vilket man inte gör så ofta, som nyanserna träder fram. Då blir karln rätt vettig.

PS. Tack för filmtipset!