fredag, juni 01, 2007

Dagens ris

Två öl, två glas vin och en fyra whisky är inte tillräckligt för att göra mig bakis men lite smågrinig är jag ändå idag. Så jag tänkte passa på att spy lite galla, nu när jag för en gångs skull inte är så rosenskimrande lycklig för en stund.

För det första, till alla Alex Schulman-kritiker där ute. Ni måste vara dom spånigaste människor som går i ett par skor. Herr Schulman spelar en roll som provokatör, och en provokatör är ingenting utan sina kritiker. Fattar ni? Om ingen retar upp sig på hans provokationer så finns han inte. Punkt slut. Så om ni vill bli av med karln, radera honom från jordens yta, då ska ni ignorera honom. Istället sitter ni och retar upp er, ungefär som jag retar upp mig på er nu. Ni skriver ilskna kommentarer om tågtidtabeller i Ockelbo och Gud vet allt, och bara föder föder föder den mannens ego och rättfärdigar hans affärsidé. När ni skriver brev till honom så skriver ni brev till en seriefigur, och vad tror ni att vi ska få för svar? En ny provokation, naturligtvis. Ni kan aldrig vinna mot en seriefigur och jag tycker det är rätt åt er också, ni förtjänar honom era dumma jävlar.

För det andra, en ny rapport från Integrationsverket (som alliansen för övrigt ska lägga ner) visar att var fjärde svensk är beredd att rösta på ett parti som vill inskränka på invandrares rättigheter. Det är dags att börja fatta det här nu människor. Var fjärde svensk är inte en fet, inkrökt bonde i Skåne, var fjärde svensk finns överallt. Vad är det för samhälle vi vill ha? Ska vi ta och bestämma det nu en gång för alla och sen börja jobba mot det målet kanske? Whatcha gonna do about it Mr Politician?

För det tredje, hur kan det komma sig att varje gång Moneybrother släpper en ny låt så skriver recensenterna om hur bra den låten kommer att bli live? Hur kan dom veta det? Och vad säger egentligen den recensionen? Den här låten är egentligen inte så bra på skiva men den kommer att bli kanon live så köp skivan. Huh? Finns det nån annan artist som konstant får ett extra plus tack vare nånting som recensenterna tror kommer att hända på en scen nån gång i framtiden? Det är skivan ni ska recensera, ingenting annat, så skärp er.

För det fjärde, så är det åt h-e att man ska behöva åldras. Kroppen knarrar och knotar på morgonen, är trött på kvällen och däremellan får man vara glad om lunchkoman inte blir allt för överhängande. Det enda som irriterar mig mer än min åldrande svekfulla kropp är alla ni som försöker fuska er förbi i kön. Alla ni som lyfter, drar, stoppar in implantat och botoxar bort era rynkor. Allt det ni gör får bara mig att se ännu äldre ut, så lägg fan av med det.

Sign
Vän av ordning

11 kommentarer:

David sa...

Hehe, Matte på krigsstigen, i like. Vi kommer ha mycket att gnälla om över våra öl imorgon!

Anonym sa...

David: Oh yes, man är ju ändå bitter längst där inne, där det räknas. Ska vi ta en tidig öl eller senare öl? Vi får höras imorron.

David sa...

Hmm, runt åtta-nio skulle funka bra för mig, jobbar på söndag så jag tänkte inte bli ute alltför sent.

Anonym sa...

David: Låter bra, kan t o m tänka mig lite tidigare.

Anonym sa...

Ibland blir jag nästan kär.

David sa...

Jobbar till sex, sen måste jag nog hinna vila någon timme innan. Men åtta kan vi ju säga!

Anonym sa...

Lotta: Jag vet inte vad jag ska säga om det, förutom att det är en bra känsla.

David: Ok!

Anonym sa...

Jag tycker bara att du är så bra, så jättebra, menar inte kär som förälskad utan som att du är en så jävla bra människa. Och rolig. till och med, eller kanske särskilt när du är arg.

Anonym sa...

Lotta: Aha.. tack! Min flickvän brukar dessutom säga att jag är söt när jag är arg, så man kanske skulle vara arg lite oftare.

Anonym sa...

Kroppen, ja. Idag stegade vi uppför trapporna, min gamle far och jag, och han sa att det var jobbigt att gå uppför. Det har det väl alltid varit, sa jag. Men det blir värre med stigande ålder.

Sign
Ovän av oordning

Anonym sa...

Ia: Dubbelnegation, klyftigt.