torsdag, februari 08, 2007

Me and Karl Polanyi

Shit asså, utan att ha läst boken eller ens känna till snubben är jag tydligen inne på samma spår som han var. Här hittade jag en blogg som skriver om hans bok "Den stora omdaningen", och följande utdrag, eller är det kanske en slutsats, från boken som beskriver en liberal omdaning redan på 1700-talet låter ju misstänkt lik mina slutsatser kring liberalism.

"Detta är alltså den klassiska liberalismens paradox, för att dess statsfria marknadsutopi skulle bli verklighet var de tvungna att använda stora mängder statligt tvång."

Man är ju sällan först med nånting nu för tiden, det är bara att erkänna, men jag kan ärligt säga att jag inte läst boken och aldrig hört någon prata om liberalismens paradox. Antagligen är detta något som väldigt många har pratat om väldigt länge, bl a denne ungerske filosof då, men ja ba.. wow liksom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Karl Fucking Polanyi (ursäkta, det var du som började) känner jag inte till, däremot Karl Fucking Popper.

Det är alltid roligt - eller oroligt - när man själv tänkt någonting revolutionerande och hittar det någon annanstans. Som när jag läste en pissbok nyligen och tänkte att det här är ju bara ytlig skit och såg sen på nätet i en recension att det var just vad det var: ytlig skit. Bingo!

Anonym sa...

Ia: Ja jag kände mig så jävla smart, dock ej originell, vilket jag nästan hellre vill vara än smart, så när jag tänkte efter så kändes det istället tomt.