fredag, februari 16, 2007

Wear your dress and bring my ring

Nu har jag problem. Jag har lagt mig till med en ful ovana, vana, eller va fan man säger, att somna med snus under läppen. Jag gör det nästan varje kväll, den ligger där skitlänge medan jag sover. Jag vet, det är äckligt som fan (det är portion men ändå). Nu är det mer än bara äckligt också, det har uppstått typ ett skavsår där snusen legat och skavt. Det gör ju ont nu! Fy fan, jag är så beroende av snus som man möjligen kan vara. Jag har snusat konstant sen jag var tretton år gammal, höll bara uppe ett halvår när jag pluggade på högskolan. Idiotisk idé att försöka sluta då, mitt humör blev så kraftigt försämrat att jag närapå blev arresterad, för att inte tala om svackan i mina studieresultat. Sen dess har jag inte vågat sluta. Jag slutade röka för ungefär tre år sen, det var en walk in the park, piece of cake. Men snus, that’s a different ball game. S slutade när hon blev gravid, förstås, och jag såg vad hon tvingades gå igenom. Det var inte snyggt, det ska ni veta. Maken till frossbrytningar, det såg ut som det man sett på film om när knarkare tänder av. Och hon har fortfarande svåra cravings, fast det gått nästan ett år.

På tal om S så har jag gjort bort mig också. Jag var bortrest på alla hjärtans jävla dag, det var planerat så inga problem där. Men hon köpte ju en present till mig, en present! Jag fick en tröja av henne i tisdags kväll innan jag stack och vad fan hade jag köpt? Två semlor som hon ändå inte kunde käka för hennes mage pallar inte grädde. Det visste jag ju, jag köpte dom där semlorna för att jag var sugen. Så här står jag nu, och jävlar dig S om du läser det här då måste jag inte döda dig men söva ner dig ett tag och hitta nån slags drog som suddar bort ditt minne av att ha läst den här texten. För jag tänkte köpa en present till dig idag ser du. En present, en sån där som inte är nyttig på något sätt utan bara snygg och kanske lite blingig. Herregud, var köper man smycken i den här stan? Det var ju fan inte igår. Hon kommer att tro något konstigt om det här, typ att jag varit otrogen eller nåt. Men jag får ta den smällen.

PS.
Kan någon förklara den här textraden från Ryan Adams låt ”Shakedown on 9th street”?

” too many straights and not enough grease that's when Lucy got it in the chest, I think”

Den känns jävligt kinky and I’m dying to know. För övrigt en grönjävligt bra rockabillylåt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

”Shakedown on 9th street” och "When youre young" från Heartbreaker är ju faktiskt dom enda riktigt bra rocklåtarna Ryan Adams spelat in. Märkligt men så är det.

/David (orkar inte logga in)

Anonym sa...

David: Ja, så är det. Dom är å andra sidan riktigt bra så det känns skumt att han inte lyckats få ur sig fler.

Helena sa...

Well, min lilla tolkning: "to many straights" måste ju vara semlorna, som du var sugen på. Rätt och slätt. "Grease" Det är smyckena, smörjet du kommer hem med för att du känner att du måste. Sen är det upp till dig att göra varför hon valt att leva med just dig och ingen annan.

Chris sa...

dylan fattar inte heller ryans texter, så du kan vara vid gott mod. I think.

Anonym sa...

Straight kan väl vara ett annat ord för röka om jag inte missminner mig. Grease skulle kunna vara ett annat sätt att säga snabbmat, bukfylla etc men i det här fallet verkar det mer sannolikt att det syftar på pengar. Att smörja någon, d.v.s. muta. Gissar jag... Facit, någon? :-)

Anonym sa...

Helena: Intressant tolkning som tyder på en viss fantasi från din sida. VArför hon valt att leva med just mig och ingen annan har jag funderat över många gånger, men någon har sagt att det bästa är att låta såna funderingar vara. Det är bara att tacka och ta emot.

Christina: Kan det vara så att Ryan ibland skriver texter under inflytande av vissa hallucigena substanser?

Moi: Jag har inte facit, verkar inte som nån annan har det heller. Skum pojk det där.

Helena sa...

Det är ju det som är finstilt i låttexter (eller texter generellt). Det som låter fantasin flöda och tillåter en att tolka texten efter sina egna upplevelser som gör att jag hajar till. Meningar som kan betyda 1000 saker beroende på vem man säger dom till. Jag tänker för mycket, jag vet :)
Jag har nu börjat förstå varför så många lyriskt har fastnat i din blog. Färgstarkt utan att vara för mycket. Jag gillar det.

Anonym sa...

Helena: Tack! Jag gör ingen hemlighet av att jag målar med skarpa färger och medvetet överdriver när jag för fram argument för eller mot saker. En del läsare har svårt för det, jag tror det är dom som är lite åt Asperger-hållet och läser allting bokstavligt. Friheten man kan ta sig som helt vanlig privatperson, till skillnad från t ex en offentlig politiker, är att bli lite mer dramadokumentär, om du förstår. Allt behöver inte vara toksant, det finns utrymme för kreativitet även om jag skriver om skolministrar eller nåt annat seriöst. Fortsätt gärna läsa, du är så välkommen!

Helena sa...

Det var sanningens ord det där. Jag vet att jag inte har Asperger, jag är nog så långt ifrån man kan komma om jag får säga det själv. Jag kommer stanna så länge du håller hårt i dina skarpa färger. Ha en fin dag! Det tänker jag ha ;)

Anonym sa...

Men VARFÖR skulle ni börja med de där dumheterna? Min halvsambo har nu varit rökfri i två hela månader efter 25 års mer eller mindre oavbrutet rökande. Han snusar (sedan ungefär lika lång tid tillbaka). Kan ni inte bara gnaga på morötter eller nåt?

Anonym sa...

Ia: Jag kan ärligt säga att eftersom jag var tretton bast när jag började snusa så gjorde jag det för att verka tuff och passa in i gruppen. Sen är det så, vilket ingen talade om för mig då och hade dom gjort det så hade jag ändå inte lyssnat, att snus är fullspäckat med beroendeframkallande nikotin. En prilla är som sju cigg säger dom. Och det går att sluta, det är många som har gjort det, men jag hade aldrig aaaaldrig börjat snusa i vuxen ålder med den information som jag har idag.

Anonym sa...

Jag tror dig.