tisdag, augusti 21, 2007

Spreadin' the word

Okej dudes and dudettes, ratta in Lantz i P1 klockan 15.30 idag.
Tack vare den eminente Fredrik kommer Annika Lantz att prata med demokratiminister Nyamko Sabuni om det jag skrev i förra inlägget.

Now we're gettin' somewhere.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Där ser man!

Har just lyssnar via webben:
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/sandningsarkiv.asp?programID=2822

Tycker att Lantz hanterade frågan seriöst, men även att Sabuni svarade utan att göra helt bort sig. Även om hon möjligen har konstiga åsikter, så svarar hon i alla fall på den ställda frågan.
Men att det är att tänja på demokratibegreppet står ju helt klart.
Mer Mattetrådar på radion och i andra medier så att folket får upp ögonen!

/john

Anonym sa...

John: Sabuni gjorde inte bort sig, hon har ju ändå konstitutionen i ryggen och ingen har gjort något olagligt liksom. Det Lantz inte fick fram, om jag nu ska vara petig, var ansvarsfrågan. Att den är viktig, inte minst ur ett demokratiskt perspektiv. Så länge dom är sams dom där kompisarna så täcker dom varandras ryggar, men profilfrågorna bubblar hela tiden i bakgrunden.

Jag vill också att JAG ska figurera mer i radio, gärna tidningar och teve också, haha! En liten.. ehum.. egotripp var det ju trots allt.

Fröken Smilla sa...

Jag kom försent till allt, både inlägg och radioprogram, men bra. Fan vad bra. Om du satsade på politiken så skulle jag rösta på dig imorgon. Lätt.

Anonym sa...

"Vad var det jag sa!"

Ha! You´re walking that road... Och jag blir glad så jag kvittrar =D

Anonym sa...

Stor-Matte. :-)

Fredrik Olsson sa...

Jag håller med dig, Matte. Vi missade det. Förklaringen? Det hela är helt sjukt rörigt och pekar på en rätt konstig demokrati där 3 ministrar representerar dryga 6 procent av befolkningen. Vi fastnade i den diskussionen (alltså på redaktionen innan vi sände och när vi gjorde manus), och kunde - ärligt - inte komma vidare. Det är helt enkelt för konstigt.
Jag har varit och fikat med ett större gäng människor ikväll. Alla hade hört och hajat till. Och alla tycker att det är konstigt. Och tycker att det var bra att frågan lyftes upp.

Men givetvis borde vi ha tagit upp ansvarsfrågan. Även om jag tror (om jag tänker lite när jag skriver) att det - i det här läget - hade blivit allt för abstrakt. Hur fan skulle påan sett ut om man hade inkluderat den svängen också, liksom.

Hur som helst. Tack. Tusen gånger. Det blev ett bra program.

Anonym sa...

Sjukt jävla koolt!
Vi ses på Säter!

Anonym sa...

Smilla: Det går att lyssna på programmet på nätet, om man vill höra det. Tack för förtroendet!

Ullis: Äh.. jag bara skrev ju som jag alltid gör, det var Fredrik som petade in det i programmet. Men det var häftigt, jag blev rätt taggad måste jag säga.

Mo: Jag kanske blir pamp en vacker dag, men du behöver komma tillbaka och skriva blogg.

Fredrik: Jag förstår att det blev knepigt att få med ansvarsfrågan, då kanske ni skulle ha behövt prata med någon annan dessutom. Att ni fokuserade på demokratifrågan var rätt, och programmet blev bra och frågan behövde väckas. Det var coolt att vägen till Nyamko Sabuni plötsligt blev så kort! Nästa gång jag är i sthlm bjuder jag på bira. Ses!

Ior: Du och jag på Säter, det är nästan så jag längtar dit.