måndag, november 27, 2006

Eat it

Jag såg dom på håll. Vi sneglade lite på varandra jag och killen medan våra respektive gravida flickvänner var fullt upptagna med det folk faktiskt är där för att göra, där inne på ICA Maxi, dom letade matvaror. Hans tjej såg ut att vara ungefär lika höggravid som min, ungefär lika koncentrerad på att gå på ett sätt som minimerade obehaget från magen och ungefär lika likgiltig inför omvärldens förundrade blickar. För folk tittar på gravida kvinnor, det kan ni tro. Dom blänger, länge och ogenerat. Jag med min överdrivna perceptionsförmåga kan bli lite irriterad på alla blängande idioter men Stina skiter fullkomligt i det, hon har som sagt viktigare saker att tänka på. Som att ta sig fram. Vårt försök att sätta nytt personbästa inne på den gigantiska affären grusades av breda, långsamma människor och mina synapser som helt enkelt inte fungerade. Alldeles säkert en bieffekt av det jag beskrev i förra inlägget. Jag kunde inte ens komma igår var ketchupen fanns, och det borde jag fanimej ha lagrat i reptilhjärnan så jävla många gånger som jag har köpt ketchup där inne. Till slut hamnade vi iaf i samma kassa jag och den andra killen, jag bakom honom. Hans tjej var lika bortblåst som min, men jag förstod nog var hon höll hus. Det skulle visa sig att jag fick rätt, det enda rätt jag hade under hela helgen, för precis när jag skulle börja lägga upp mina varor på bandet kom hans tjej vaggande med en skitstor godispåse i näven. Strax därefter kom min tjej vaggande med en chokladkaka modell ”den största som marabou tillverkar” och en bunke glass. Den andra killen sa ”jaja.. godis ja..”, sen tittade han på Stina som höll sin fångst i ett krampaktigt grepp och till slut landade blicken på mig. Och det var en blick som sa allt. Den sa att han tyckte det var lite jobbigt att hans tjej hela tiden köpte godis, inte för att hon åt utan för att han också åt, och man äter inte så mycket godis ostraffat vid den här åldern. Han var nog ungefär lika gammal som jag, ge och ta ett par år. Att åka med i förfallet är inte kul, och nu menar jag inte att min sambo har blivit sunkig, fet och ful för hon är ju gravid och det är det allra heligaste och vackraste tillståndet av dom alla (och ni får läsa in mycket ironi ni vill i det där, det kommer ni säkert att göra, men det finns ingen ironi där). Grejen är den, vilket den här killen och jag båda vet, att en kvinnas graviditet mer än något annat kan avslöja en mans svaga karaktär. Kort sagt, när min gamla stenhårda coach nu sitter och mumsar choklad och glass kväll efter kväll istället för att piska på mig i löparspåret, vilket hon rimligtvis inte kan förväntas klara av med den magen, så har min träning och självdisciplin farit helt åt skogen. Det var det jag såg i killens ögon, hans vikande självdisciplin och därpå följande förfall, och det var en sorgsen blick. Ty det är så att den skengravide mannen känner allt annat än stolthet över sin egen graviditet.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt så skriver du orden i rätt ordning, så att allt direkt målas upp i bilder när man läser. Man läser, men ser det på film. Det låter möjligen flummigt, men jag tror inte att jag kan förklara det bättre i ord just nu. Det är hur som helst en komplimang.

Jag har inte den minsta aning om följande påstående är rätt eftersom att jag aldrig varit där själv. Men jag kan tänka mig att när man är gravid så känner man sig inte alltid som den 'vackraste' när man sväller på bredden. Medans omgivningen oftast tycker att det är väldigt vackert. Och ja, jag erkänner. Jag är en av alla dessa som 'tittar' på gravida. Men det är för att jag tycker att det är vackert och symboliserar lycka m.m. Det jag skulle komma fram till var egentligen att jag tycker det är charmigt att du sitter där och sympatisväller med henne. För då slipper hon garanterat tänka på att det 'bara' är hon som trycker i sig alla onyttigheter. Och så slipper hon tampas med det samvetet.

Anonym sa...

Fan, va du e bra!
Känner att stunden kräver en liten anekdot, om du ursäktar.
När min mamma var som mest höggravid, bara någon dag innan min yngste bror skulle kläckas, drömde hon en hyfsat målande dröm. Drömmen utspelade sig i ett väntrum på bb. En barnmorska kommer ut och ropar "Elefanterna till höger och noshörningarna till vänster!" Varvid min förtvivlade mor utbrister "Men jag då? Jag är ju en flodhäst."

Anonym sa...

Tee: Det är klart att en gravid kvinna drar till sig blickar, både från män och kvinnor, det är liksom nedärvt i oss. Och tack.. tack som fan för din komplimang! Så vi säger väl så.. att jag sympatiäter för att vara schysst, haha!

Chardonnay: Mändurå! Din mammas dröm var jätterolig och som sagt jäkligt målande, haha! Tackar!

Anonym sa...

Bra skrivet, själv slutade jag i princip också att träna under graviditeten istället sympatiåt vi tillsammans i väntan på ungen. Det värsta var att jag inte märkte något förräns man kollar på bilder innan graviditet och jämför med under/efter då dubbelhakan och kaggen blivit markant. Detta har jag fortfarande inte blivit av med.

Anonym sa...

Bob: Jag tolkar din kommentar som en varning inför framtiden. Och tack!

David sa...

Fan, satt på jobbet och oroade mig för er inatt, du förstår väl att blogga är det första du måste göra när den lille anlänt!

Matte sa...

David: Fan, du är rätt söt ändå, haha! Jag lovar att blogga om det a.s.a.p, men det kan bli så att vissa nära och kära kommer att få reda på innan det dyker upp här.

Vargakvinnan: Jag tror nog att S känner ett visst stöd i mitt sympatiätande, vilket jag till fullo förstår, men du kan slå dig i backen på att det kommer att bli en jäkla fart i spåret framöver.